Składniki: - 1,5 główki młodej kapusty - 20 dag wędzonego, surowego boczku - około 1 szklanek wody - pęczek młodego kopru - ocet winny do smaku (około 3 łyżek) - olej - 1,5 łyżki mąki pszennej - sól, pieprz - 20 dag wędzonego, surowego boczku - około 1 szklanek wody - pęczek młodego kopru - ocet winny do smaku (około 3 łyżek) - olej - 1,5 łyżki mąki pszennej - sól, pieprz Gdy zasmażka osiągnie jasnobrązowy kolor, zalewamy ją wywarem z kapusty i energicznie mieszamy. Gdy zasmażka osiągnie jasnobrązowy kolor, zalewamy ją wywarem z kapusty i energicznie mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz nakładamy mąkę i szybko mieszamy. Gdy otrzymamy jednolitą masę, przelewamy do garnka z kapustą. Na rozgrzany tłuszcz nakładamy mąkę i szybko mieszamy.