Składniki: 800 g piersi z kurczaka 400 g mrożona mieszanka warzywna: marchewka - groszek 1,5 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 200 g śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny około 4 łyżek posiekanego koperku 300 g ryżu sól, pieprz 1,5 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 200 g śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny około 4 łyżek posiekanego koperku 300 g ryżu sól, pieprz W miseczce mieszamy śmietanę z 1 łyżką wazową gorącego sosu i wlewamy z powrotem do potrawki. Wrzucamy z powrotem do wywaru razem z odmrożonymi warzywami. Do tak powstałej zasmażki wlewamy około 2 łyżek wazowych wywaru. Gdy płyn będzie jednolity przelewamy go z powrotem do garnka. Dodajemy sok z cytryny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.