Składniki: 250 g boczniaków 3 garście poszatkowanego jarmuży 2 garście roszponki 100 g sera feta 3 pomidory 200 g kukurydzy z puszki 1/2 pęczka grubego szczypioru 3 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki pestek dyni 1 łyżeczka czosnku w proszku sól, pieprz ziołowa 50 ml oliwy z oliwek + 2-3 łyżki do pieczenia boczniaków sok z 1/2 cytryny Wszystkie składniki sałatki wrzucamy do miski, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Sposób wykonania: Boczniaki myjemy, kroimy w paski i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy je czosnkiem, solą i pieprzem, a następnie skrapiamy oliwą z oliwę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/02/saatka-z-pieczonymi-boczniakami-i.html