Ogórki z kolendrą

kardamonovy
Przetwory
07.09.2018 8:46
Ogórki z kolendrą

Składniki: 3 kg ogórków gruntowych 1 szklanka octu 10% 1 szklanka wody 1,5 szklanki cukru 10 ząbków czosnku 10 goździków 1 łyżka nasion kolendry 1 łyżka nasion gorczycy 100 g soli Ogórki dokładnie myjemy, kroimy w grube plastry, mieszamy z solą i odstawiamy na 12 godzin. Podobne przepisy: Ogórki z ananasem Ogórki w curry z selerem naciowym Ogórki w kurkumie i curry Mizeria na zimę do słoików Ogórki w zalewie gyros Ogórki w zalewie musztardowej Ogórki z chili i czosnkiem W garnku zagotowujemy wodę z octem, cukrem, kolendrą i gorczycą, gotujemy pod przykryciem 10 minut. Z tej ilości składników wyszło mi 10 słoików po 250 ml. Tym razem skorzystałam z przepisu Hanny Szymanderskiej z książki Potrawy regionalne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/ogorki-z-kolendra/