Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 2 łyżki płaskie śmietany (dałam 18%) 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki bulionu mięsnego 6 pieczarek 2 łyżki ketchupu pikantnego szczypta gałki muszkatołowej 3 łyzki oleju koperek 1 łyzeczka słodkiej papryki sól pieprz Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć chwilę mieszając, a następnie dodać mięso mielone i smażyć przez około 5-6 minut. Na blogu w dziale Zapiekanki znajdziecie mnóstwo pomysłów na zapiekane dania z piekarnika. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Można wykorzystać ziemniaki ugotowane z dnia poprzedniego, które zostały z obiadu. Łyżką można zrobić dekoracje i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż boki zapiekanki będą rumiane.