Składniki: 1 kg szynki wieprzowej około 75ml sosu sojowego (ciemnego) około 5 łyżek ziół dalmatyńskich 2 ząbki czosnku olej do smażenia 5 brzoskwiń sól 1 łyżka mąki ziemniaczanej Po tym czasie brzoskwinie kroimy na ćwiartki a mięso w plastry i dalej razem dusimy przez około 20 minut. Po tym czasie brzoskwinie kroimy na ćwiartki a mięso w plastry i dalej razem dusimy przez około 20 minut. W rondlu rozgrzewamy olej a następnie rumienimy na nim mięso. W rondlu rozgrzewamy olej a następnie rumienimy na nim mięso. W szklance rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną z 50 ml zimnej wody. W szklance rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną z 50 ml zimnej wody. Odstawiamy przynajmniej na godzinę (najlepiej mięso przygotować dzień wcześniej wieczorem).