Składniki: (2 porcje) - 240 g. filetu z łososia (bez skóry) - 4 małe okrągłe arkusze papieru ryżowego - kilka gałązek natki pietruszki - 1 łyżeczka soku z cytryny - świeżo mielony czarny pieprz - 3 łyżki oleju kokosowego (bezzapachowego) Do podania: - 1 łyżka jasnego sezamu - 1 łyżeczka czarnuszki - 1/4 szkl. sosu sojowego - 2 ogórki gruntowe Sezam zrumień na suchej patelni. Połóż spring rollsy z łososiem i smaż po około 2 minuty z obu stron, do zrumienienia. Arkusz paprieru ryżowego zanurz na 2 sekundy w lekko ciepłej wodzie, rozłóż na desce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2018/08/smazone-spring-rollsy-z-ososia.html