Gazpacho z avocado i ogórka 2 ogórki 1 zielona papryka 1 ząbek czosnku 2 cebulki dymki ( wraz ze szczypiorem) pół pęczka natki pietruszki 250 ml jogurtu naturalnego 2 miękkie avocado sok z połowy cytryny 1 łyżeczka sosu chilli (albo tabasco) sól, pieprz do smaku Ogórki w razie potrzeby pozbawić pestek, posiekać na kawałki. Wyjąc miąższ z avocado, dodać do blendera z sokiem z cytryny, chilli, posolić i popieprzyć, zmiksować. Lekkie, można nawet powiedzieć dietetyczne danie, na upały- kiedy tylko chciałoby się leżeć na plaży i wachlować dużym liściem. Eksperymentuję z chłodnikami i wszelkimi zupami na zimno, które idealnie sprawdzają się w takich sytuacjach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/08/gazpacho-z-avocado-i-ogorka.html