Obiecuję :) Składniki: (3 porcje) - 1 cukinia - 2 łyżki mąki pszennej - 4 łyżki bułki tartej - olej do smażenia - 1 jajko - 1 ząbek czosnku - 3 łyżki mleka - 1 łyżka parmezanu startego na wiórki - sól, pieprz - liście ulubionej sałaty (u mnie dodatkowo szpinak) - 1 ogórek - kilka rzodkiewek - 1 czerwona cebula Sos: - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka startego parmezanu - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% - 2 łyżki łuskanego słonecznika - 4-5 gałązek koperku - sól, pieprz Plasterki cukinii obtaczaj w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Na talerzach rozłóż porwaną sałatę, plasterki ogórka i rzodkiewek oraz krążki cebuli. Smaż na patelni na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia. Jeśli lubicie wege przepisy to ta sałatka stanie się waszą ulubioną w sezonie wiosenno-letnim. Cukinię pokrój w plasterki o grubości 3-4 mm.