Chrupki z ciecierzycy

Paulina
Przekąski
28.08.2018 9:26
Chrupki z ciecierzycy

Czytałam, że w przypadku korzystania z takiej wersji cieciorki chrupki mogą być mało chrupiące czy mocniej aromatyczne ze względu na wodę z puszki – obalam te mity! Chrupki z ciecierzycy widziałam na wielu blogach kulinarnych czy to lifestylowych, był czas kiedy na Instagramie wyskakiwały z każdego profilu. Wiem, że sporo ludzi nie przepada za tą rośliną strączkową – ciecierzyca jest najczęściej na półce z równo nielubianą soczewicą czy fasolą, a to błąd! Fakt, chrupki pieką się sporo czasu, ale ja ukróciłam sam czas przygotowania wybierając ciecierzycę z puszki, a nie suchą. Obecnie ciecierzyca gości w mojej diecie dosyć często – dostarcza odpowiednią dawkę białka, a z dodatkiem oliwy, czosnku i tahini tworzy pyszny, wspomniany wcześniej, hummus! Składniki: 1 puszka ciecierzycy 1 łyżka oleju kokosowego (roztopionego, płaska łyżka) sól, pieprz czerwona słodka papryka odrobina suszonych płatków chili suszony rozmaryn Ciecierzycę odsączamy i dokładnie przelewamy czystą wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakowitykasek.pl/2018/06/chrupki-z-ciecierzycy.html