Składniki na 4 porcje: 8 skrzydełek kurczaka 6 pałek kurczaka 2 łyżki słodkiej papryki 2-3 łyżki miodu 200ml ciepłej wody sól ok. 1/2 łyżki pieprz Miód rozpuszczamy w ciepłej wodzie mieszając go do rozpuszczenia. Na co dzień robię prostsze rzeczy, jednogarnkowe, ale myślę, że dla tego kurczaka w miodzie gotowa jestem się poświęcić. Podczas pieczenia przewracamy mięso na drugą stronę, tak, aby skórka mogła się zarumienić także od spodu, a jednocześnie ta już lekko spieczona ponownie nasiąknąć miodem. Gdy mięso jest już całe w papryce, pieprzu i soli do brytfanny wlewamy wodę z miodem. Wyszedł naprawdę przepysznie- sos, który się wytworzył był idealnie słodki od miodu, dodatek gruboziarnistej soli tylko podkręcił charakter tego sosu. Po wyjęciu kurczaka z piekarnika próbujemy sosu- jeśli jest zbyt słodki możemy go dosolić lub np. dodać odrobinę chili.