3 ugotowane lub upieczone buraki czerwone 1 jabłko 1/2 pęczka szczypioru 3 gałązki - same listki mięty 2 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oliwy sól morska do smaku szczypta cukru trzcinowego Buraczki obrałam i pokroiłam w drobną kostkę, włożyłam do miski, skropiłam octem jabłkowym. Pierwszy raz odkryłam ją jak byliśmy w Ciechocinku, podali ją na wielkanocny obiad i mnie urzekła, zrobiłam według własnych proporcji i jemy ją często od tamtej pory. Posiekałam wcześniej umytą i osuszona miętę i szczypiorek, dodałam do buraczków, posoliłam, dodałam cukier, wymieszałam i wstawiłam do lodówki na 30 minut. Jabłko umyłam i wraz ze skórką pokroiłam w drobną kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.mojemaleczarowanie.pl/2018/07/saatka-buraczana-z-mieta.html