PANIEROWANY KALAFIOR Z SEROWYM AKCENTEM

Obiad
25.07.2018 11:56
PANIEROWANY KALAFIOR Z SEROWYM AKCENTEM

Wersja do druku Ilość - 1 -2 osoby Składniki: - pół małego kalafiora (możesz wykorzystać ugotowany kalafior z obiadu) - 100 g sera (im bardziej intensywny w smaku, tym lepiej) - 2-3 jajka - ok. szklanki bułki tartej - ok. 3/4 szklanki mąki pszennej - sól - olej do smażenia Sposób wykonania: - Kalafior pokrój w mniejsze kawałki. Aby odchudzić moją wersję możesz oczywiście zamiast smażenia skorzystać z piekarnika, ja jednak przekonałam się już przy robieniu nuggetsów z kurczaka, że mimo wszystko czasem warto zgrzeszyć dla tej rumianej, chrupiącej bułki tartej, która jednak po upieczeniu nie jest tak samo pyszna 😉 Każdy kawałek kalafiora obtocz w mące, potem mocz w jajku, aby oblepił się także serem, po czym obtocz w bułce tartej i usmaż na rumiano. Mój panierowany kalafior z serowym akcentem to dobra opcja nie tylko, gdy kupisz surowe warzywo, ale także, gdy zostanie Ci jakaś ugotowana resztka z obiadu. Taki kalafior może być dodatkiem do obiadu, ale też nada się, gdy po prostu masz ochotę coś zjeść. Jeśli używasz surowego kalafiora, podgotuj go w osolonej wodzie tak, aby zmiękł, ale był jędrny i odstaw do wystygnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://opycha.pl/panierowany-kalafior-z-serowym-akcentem/