Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – tort czekoladowy z owocami – makaron z truskawkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka sypana szarlotka CIASTO KRUCHE Z TRUSKAWKAMI I BEZĄ PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej + 3 łyżeczki – 300 g cukru białego + dodatkowe 4 łyżki – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – 250 g masła – 1 jajko – 4 białka – ok 800-900 g truskawek Przygotowanie: Do miski wsyp obie mąki (bez 3 łyżeczek ziemniaczanej), cukier (100 g), proszek do pieczenia, jajko w całości i masło pokrojone na mniejsze kawałki. Zapiekaj przez 20 minut w 180 st. Ciasto wystudź przed podaniem Smacznego! Zobacz jeszcze: – ciasto z truskawkami i rabarbarem – murzynek – ciasto cytrynowe – tarta z mascarponne i owocami – galaretkowiec – ciasto salceson z jabłkami – najlepsze pączki – bułeczki cynamonowe – blok czekoladowy – placek z jabłkami – tiramisu – pleśniak – ciasto czekoladowe z gruszkami – tarta z budyniem i owocami – ciasto kruche z rabarbarem – ciasto tofi bez pieczenia Wyjmij z piekarnika spód, dodaj truskawki i wyłóż ubite białka na spód. Już nie raz pokazywałam Wam mój ulubiony przepis na kruche ciasto na blogu. Całość rozetrzyj rękami, połącz, do czasu kiedy z ciasta powstanie duża jednolita kula. Masło powinno być zimne, nie wyjmuj go wcześniej z lodówki. lachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto tworząc równy spód.