?. Składniki: na 1 porcję 50 g komosy ryżowej 1 szklanka mleka / niesłodzonego napoju roślinnego (250 g) 1,5 łyżki kakao (8 g) 2 tabletki stewii / 1 łyżka erytrolu 100 g malin 1 łyżka płatków migdałowych Wykonanie: Komosę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Jest to czekoladowa komosanka z malinami, czyli taka wariacja na temat owsianki, gdzie zamiast płatków owsianych występuje komosa ryżowa. Tym razem użyłam odrobiny stewii, żeby przełamać naturalnie gorzki smak kakao i zrobić tę komosankę w smaku gorzkiej czekolady. Quinoa podobnie jak kasza jaglana, bardzo fajnie sprawdza się w potrawach na słodko. Zostawić pod przykryciem na 5-10 minut, żeby quinoa wchłonęła jeszcze trochę płynu. Bo muszę przyznać, że połączenie smakowe gorzkiej czekolady i słodko-kwaśnych malin baaardzo mi odpowiada.