Składniki: 400 g czerwonej soczewicy 5 średnich cebul + 2 cebule 3 duże ząbki czosnku 1 duża marchewka 1 pietruszka 2,5 l wywaru mięsnego (miałam z kurczaka) 1 płaska łyżka kurkumy 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Wywar mięsny zagotować, dodać wypłukaną soczewicę, pietruszkę i marchewkę pokrojoną w kostkę . Gotować do miękkości soczewicy. 2 cebule pokroić w cienkie piórka i zrumienić na 1 łyżce masła na złoty kolor. Na patelni rozgrzać masło klarowane i zeszklić na nim cebulę ( 5 szt) pokrojoną w kostkę. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/07/arabska-zupa-z-soczewicy.html