Jeśli lubicie tego typu dania polecam Wam także przepis na: – burger z czerwonej soczewicy – burgery z indyka i cukinii – sałatka gyros – burgery z kotletem jajecznym – wegeburger z kalafiora – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami – przepisy na grilla Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 1 bułka – 120-150 g mielonego z wołowiny – olej do smażenia – sól, pieprz – dodatki: 1 plastry sera cheedar, listek sałaty, 1 ogórek konserwowy, 1 łyżeczka drobno posiekanej białej cebuli, ketchup, musztarda Przygotowanie: Wybierając mięso wołowe wybierzcie te z odrobiną tłuszczu, a jeśli nie jesteście pewni mielonego kupcie kawałek wołowiny z tłuszczem i sami przygotujcie mięso. Jeśli choć raz zdecydujecie się na zrobienie cheeseburgera z mojego przepisu, zobaczycie jaka jest różnica pomiędzy tą wersją a popularną sieciówką fast food. Choć nie ukrywam, że robiąc mojego cheeseburgera sugerowałam się dodatkami tego klasyka z Mc Donalds, dodając jedynie sałatę której tam nie znajdziecie. możecie zrobić oczywiście z gotowymi bułkami, jednak zachęcam Was do upieczenia samodzielnie według tego przepisu na domowe bułki do hamburgerów. Usmażcie mięso na patelni lub grillu, po 3-5 minut z każdej strony, w zależności od grubości kotleta. Dodajcie do niego trochę soli i pieprzu, a następnie uformujcie z mięsa kotlet do cheeseburgera który będzie o ok 1 cm szerszy niż średnica waszej bułki.