SKŁADNIKI Tacos: 8 muszelek do tacos 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy (lub 1 kolba świeżej) 1 dojrzałe awokado mała natka kolendry 1 papryczka chilli 1 limonka 200 g kwaśnej śmietany Krewetki w tempurze: 16 dużych krewetek, najlepiej surowych 100 g mąki ok. 100 ml lodowatej wody szczypta ostrej papryki w proszku duża szczypta soli olej rzepakowy do głębokiego smażenia PRZYGOTOWANIE Krewetki w tempurze Rozmnożone krewetki, obierz z pancerzy, zostawiając tylko ogon i dokładnie oczyść. W dodatku nie wymagają one zbyt wiele pracy, no może poza czyszczeniem i obieraniem krewetek, ale zawsze możecie kupić już przygotowane i tylko raz-dwa usmażyć je w tempurze. 😉 Tacos z krewetkami w tempurze Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Tacos Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy (ze świeżej obierz ziarnka i podaj ją na surowo lub zblanszuj). Muszelki do tacos napełnij kukurydzą, fasolą, kolendry, papryczką chili, awokado i krewetkami smażonymi w tempurze. Myślę, że te słoneczne tacos sprawią, że odrobina meksykańskiego słońca pojawi się również w Waszej kuchni! Krewetki łap za ogony, zanurzaj w cieście i wrzucaj na olej.