Burgery z indyka i cukinii

Fit
07.05.2018 21:59
Burgery z indyka i cukinii

Składniki: 700 g mięsa z udźca indyka 1 cukinia 2 cebule 1 jajko 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz ziołowy 4 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju z suszonych pomidorów) 1 cukinia 2 cebule 1 jajko 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz ziołowy 4 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju z suszonych pomidorów) Sałatka z kaszy bulgur: 200 g kaszy bulgur 4 pomidory 1/2 czerwonej cebuli 100 g sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i przesmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na patelni grillowej lub grillu elektrycznym rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Gdy będzie czuć intensywny zapach rozgrzanych ziół dodajemy startą na dużych oczkach cukinię i smażymy jeszcze przez ok. 5 minut. Podajemy w bułce ze świeżymi warzywami lub sałatkami na np. na bazie kasz. Smażymy burgery z obu stron na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/05/burgery-z-indyka-i-cukinii.html