Wegańskie Racuchy z Kremem Waniliowym

Śniadania
07.05.2018 20:26
Wegańskie Racuchy z Kremem Waniliowym

And I have no remorse at all, because these Vegan Donuts with Vanilla cream have stolen my heart! 4 donuts (1 has 300 kcal) time of preparation: 40 minutes (+ 1,5h for rising) Ingredients: cream: 375ml vegetable milk (almond, vanilla or coconut) 15g vegetable oil 145g wheat flour juice from 1/2 of lemon vanilla extract or vanilla stick donuts: 120g wheat flour 1/2 packet of dry yeast 70ml hot water 15g coconut oil 5 tablespoons of oil for frying Instructions: Boil the ingredients for the cream in a saucepan, stirring until it becomes thick. czas przygotowania: ok. 40 minut (+ok. 1h 30 minut na wyrośnięcie ciasta) koszt: całkowity koszt to ok. 4,40 zł Składniki: krem: 375ml mleka roślinnego (migdałowego, waniliowego lub kokosowego) 15g oleju roślinnego 145g mąki pszennej sok z 1/2 cytryny ekstrakt waniliowy lub laska wanilii racuchy: 120g mąki pszennej 1/2 paczki suchych drożdży 70ml ciepłej wody 15g oleju kokosowego 5 łyżek oleju do smażenia Wykonanie: Koniecznie zaopatrzcie się więc w ulubione roślinne mleko(jaki smak taki krem :D) i przygotujcie się na niebo w gębie! Wegańskie Racuchy z Kremem Waniliowym 4 racuchy (1 ma ok. 300 kcal) Odkładamy na 10 minut na papier ręcznikowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Kiedy mieliśmy ochotę w domu na coś słodkiego na szybko to Mama często robiła nam właśnie racuchy. Tak na prawdę nie pamiętam dnia bez jakiegoś pączka czy drożdżówki ze sklepiku szkolnego, batona, a później ciasta po obiedzie. Formujemy z nich kulki i odstawiamy pod przykryciem na 30 minut. Składniki na krem podgrzewamy w rondelku mieszając do momentu, aż zrobi się gęsty. Kiedy postanowiłam, że zrobię swoją wersję to po pierwsze postawiłam na mniejszą ilość tłuszczu do smażenia. Mąkę pszenną mieszamy z drożdżami, dodajemy wodę (z roztopionym olejem) i wyrabiamy ciasto. Mój krem nie jest słodki, więc jeśli chcecie aby taki był koniecznie posłodźcie go cukrem, syropem klonowym lub miodem. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części. I wcale nie mam wyrzutów sumienia, bo te Wegańskie Racuchy z Kremem skradły moje serce! Pozostały krem można podać z owocami lub innymi deserami. Racuchy pamiętam z dzieciństwa i bardzo fajnie było wrócić do tych smaków. Leave for 10 minutes on towel paper to drain the excess of oil. Stuff with cream.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/weganskie-racuchy-z-kremem/