czubata łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku mąka pszenna do oprószenia mięsa olej rzepakowy do smażenia 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 500 ml rosołu lub bulionu warzywnego (ja użyłam z tego przepisu: bulion warzywny – przepis) Gulasz z kurczaka z pieczarkami – Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę. Gulasz z kurczaka z pieczarkami – Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka – ok. 570g 250g pieczarek 1 cebula – ok. 160g 1 łyżka sosu sojowego do zamarynowania mięsa i 1 łyżka do doprawienia sosu gulaszowego 1 Gulasz z kurczaka z pieczarkami – czyli pyszny gulasz drobiowy z piersi kurczaka z dodatkiem pieczarek w aromatycznym, ciemnym sosie. Wrzucić do pojemnika, następnie dodać 1 łyżkę sosu sojowego, szczyptę soli (niewielką, bo sos sojowy też jest dość słony), świeżo mielony pieprz do smaku, 1 płaską łyżeczkę czosnku granulowanego oraz 1 łyżeczkę papryki słodkiej. Kolejno wrzucić mięso na patelnię z cebulką i pieczarkami, zalać całość bulionem, dodać sos sojowy, ziele angielskie oraz liść laurowy. Polecam również przepis na: gulasz drobiowy z serduszek drobiowych.