Składniki: 4 nieduże cukinie 100 g kaszy jaglanej 150 g surowego boczku wędzonego 1 cebula 200 g pomidorów (np. jojo) 2 ząbki czosnku 2 nieduże marchewki 100 g sera parmezan lub grana padano sól, pieprz 2 łyżki oleju Dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidory, miąższ z cukinii oraz sól i pieprz. Farsz miksujemy ręcznym blenderem, dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy i odstawiamy na 10 minut do ostygnięcia. Marchew ścieramy na małych oczkach tarki, dodajemy do smażącej się cebuli. Farsz nakładamy na połówki cukinii, posypujemy tartym parmezanem oraz kostkami boczku. Sposób wykonania: Cukinie kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy łyżką miąższ (nie wyrzucamy go).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/09/cukinia-nadziewana-kasza-jaglana-z.html