Zupa-krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Małgorzata
Zupy
06.05.2018 18:37
Zupa-krem z dyni z mleczkiem kokosowym

No więc wreszcie powstała zupa-krem z dyni z mleczkiem kokosowym, którą doprawiłam szczodrze imbirem (akurat dałam suszony, ale ze świeżym na pewno też ta zupa byłaby świetna) i posypałam natką kolendry. Składniki - dynia - mleczko kokosowe (około 50 ml na porcję) - imbir suszony lub świeży - sól - natka kolendry Wykonanie: - Dynię umyć, przekroić na pół, usunąć pestki i upiec w piekarniku rozgrzanym do 180 st C aż będzie miękka – około 45 minut. Zupa-krem z dyni z mleczkiem kokosowym Gdy zobaczyłam w sklepie piękną dynię piżmową, wiedziałam, że muszę ją mieć! Z dyni ważącej 1,4 kg przed przygotowaniem czyli razem z pestkami i skórką wychodzi około 6 dużych porcji zupy. A przecież chodziła za mną ochota na zupę w stylu tajskim z mleczkiem kokosowym i kolendrą. Podobno z natką kolendry jest tak, że albo się ją kocha albo nienawidzi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malgorzatarusek.pl/zupa-krem-dyni-mleczkiem-kokosowym/