Mielonka z kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim

Monika
Śniadania
17.04.2018 23:25
Mielonka z kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim

składniki: 1 kg mięsa z udek lub ćwiartek kurczaka bez kości 9 g soli peklowej 9 g zwykłej soli, ja dałam himalajską 3 g czosnku niedźwiedziego Mięso z kurczaka zmielić na grubych oczkach. Mięso oddzieliłam od kości, razem z mięsem zmieliłam też skórki z 3 ćwiartek. Wykorzystałam mięso z ćwiartek, w sumie miałam ok 1,5 kg ćwiartek. Jeśli używamy woreczków oczywiście można szynkowar wyłożyć woreczkiem, u mnie tym razem bez woreczka. Zalać zimną wodą na wysokość ponad 2 cm od poziomu mięsa. Na kościach, które mi pozostały ugotowałam wywar na zupę. Szynkowar zamknąć i odstawić na 2 dobry do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/04/mielonka-drobiowa-z-czosnkiem.html