Krem z pieczonych buraków

Monika
Zupy
16.11.2017 12:25
Krem z pieczonych buraków

składniki: ok 1 kg pieczonych buraczków czerwonych 1 cebula 1 marchewka 2 średnie ziemniaki 1 kwaskowe jabłko ok 1,2 l bulionu 1 łyżka masła sól sok z cytryny Buraki należy wcześniej upiec. Na blogu dużo już różnych przepisów na zupy kremy ale po raz pierwszy krem z buraka. Owinąć folią i piec do miękkości w 180 C ok 60-90 minut w zależności od wielkości buraków. Jabłko obrać, wykroić gniazdo nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Upieczone buraki obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Zestawić z ognia i zmiksować na gładki krem. Marchewkę i cebulę pokroić w drobną kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/11/krem-z-pieczonych-burakow.html