Zabawy przy tym było co niemiara, a śmiechu z efektu jeszcze więcej ;) Wielkanocne babeczki cytrynowe z kremem 6 muffin/babeczki 120g (niecała szklanka) mąki pszennej 80g (1/2 szkl.) cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ sody oczyszczonej 50g roztopionego masła 1 jajko ok. 100ml mleka 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka skórki z cytryny pół opakowania cukru waniliowego Krem 125ml śmietany kremówki- mocno schłodzonej 1-2 łyżeczki cukru pudru Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem (można go dać na początku lub pod koniec ubijania, ja daję na początku), nie należy robić tego za długo bo śmietana nam się rozwarstwi. Ja babeczki ozdobiłam zabarwionymi na żółto wiórkami kokosowymi (sprawdzony sposób to do woreczka wsypać wiórki, dodać odrobinę barwnika, kroplę wody i wszystko mocno wstrząsać. Ja w tym roku postawiłam na babki, a raczej na małe babeczki. Zabarwionymi wiórkami posypałam wierzch babeczek z kremem, oczy zrobiłam z kawałeczków czekolady, a nos ze skórki pomarańczowej. Ciasto przelewamy do wysmarowanych tłuszczem lub wyłożonych papilotkami foremek i pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 st. C. W czasie pieczenia muffinek przygotowujemy krem. Dodatkowo wiórki kokosowe żółty barwnik spożywczy skórka pomarańczowa na dziób kawałeczki ciemnej czekolady na oczy Dziś pora na Wielkanocne kurczaczki o cytrynowym aromacie, czyli babeczki cytrynowe. Ubitą śmietanę trzymamy w chłodzie, a gdy babeczki będą upieczone i ostygną szprycą zdobimy je bitą śmietaną.