Owsianka z figami i pistacjami 2 porcje 80 g płatków owsianych bezglutenowych 250 ml gorącego mleka np. mleka migdałowego- przepis na domowe mleko migdałowe 300 ml mleka do zagotowania płatków 2 świeże figi 4 łyżki żurawiny 4 łyżki jagód lub borówek 3-4 łyżki pistacji szczypta soli szczypta cynamonu 1 łyżeczka stewii lub erytrolu Płatki owsiane wsyp do garnuszka i zalej gorącym mlekiem (250ml). Overnight Oats with Figs and Pistachios 2 portions 80 g gluten free rolled oats 250 ml hot milk – f.e. almond milk 300 ml milk for cooking oats 2 fresh figs 4 tbsps fresh cranberries 4 tbsp blueberries (fresh or frozen) 3-4 tbsps pistachios pinch of cinnamon pinch of salt 1 tsp stevia or erytrol Put the oats into pot. Jeśli tak jak ja lubisz owsiankę, a nie masz pomysłu jak ją urozmaicić to konieczne spróbuj te przepisy na owsiankę: Więcej pysznych inspiracji znajdziesz także na moim instagrami: @aga_kurczak – obserwuj mnie! Ponieważ ja na śniadanie lubię zjeść owsiankę lub ryż na mleku to swoje śniadania urozmaicam różnymi dodatkami. Dlaczego tak często jadam owsiankę na śniadanie (lub drugie śniadanie lub jako deser)? Add hot milk. Cover and let stand overnight. The next morning pour 300 ml of milk, add sweetener, a pinch of salt and cinnamon. Ze względu na nietolerancję glutenu i rewolucje żołądkowe po nim wybieram płatki owsiane bezglutenowe, które można bez problemu kupić w wielu sklepach ze zdrową żywnością. Przykryj i odstaw na całą noc (lub min. 3-4 godziny). Dlatego dziś na śniadanie owsianka z figami i pistacjami.