Składniki: - 2 okrągłe wafle tortowe - 200 g herbatników blacky - 100 g rodzynek - 100 ml rumu - 3 łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki mleka w proszku - 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich - 2 łyżki posiekanych orzechów arachidowych - 5 daktyli - 2-3 łyżki miodu prawdziwego - 100 g masła - 400 g masła orzechowego z kawałkami orzechów - 80 g masła - 200 g czekolady mlecznej - 1 łyżka kremówki - 1 łyżka płaska masła Herbatniki zmielić w blenderze dodać rodzynki łącznie z rumem, pokrojone drobno daktyle, orzechy, miód, mleko w proszku, wiórki kokosowe i wymieszać. Odłożyć na noc w zimne miejsce by masy stężały. Masło orzechowe zmiksować z miękkim masłem na jednolitą masę. Masę równo rozsmarować na waflu i przykryć drugim waflem lekko naciskając.