Ptysie z kremem pinia colada

Ewelina
Desery
13.08.2015 22:16
Ptysie z kremem pinia colada

Składniki: - 250 ml wody - 125 g margaryny - 1 szkl mąki pszennej - 3 duże jajka lub 4 małe - Krem - 500 ml kremówki 30% - 1/4 szkl gorącej wody - 3,5 łyżeczki żelatyny - 150 ml likieru Canari pina colada - 2 łyżki cukru pudru Ciastem napełniać worek cukierniczy z końcówką gwiazdki i na blasze wyłożonej papierem wyciskać okrągłe porcje ciasta. Trzymać na ogniu i mieszać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Jeśli krem będzie za rzadki włożyć go na kilka minut do lodówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec około 30-35 minut. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do zimnego ciasta dodawać po jednym jajku i miksować do momentu aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki by krem stężał.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2015/08/ptysie-z-kremem-pina-colada.html