Paszteciki drożdżowe z mięsem

Bogumiła
Obiad
04.03.2018 21:15
Paszteciki drożdżowe z mięsem

Paszteciki drożdżowe z mięsem Składniki: Ciasto : 500 g mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru np. trzcinowego 2 jajka 50g masła 200g mleka Farsz: 500 g mięsa rosołowego najlepiej wołowego (zmielonego) 2 cebule, pokrojone w kostkę 2-3 łyżki oleju np. rzepakowego sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1: Mąkę przesiej do miski, następnie podgrzej mleko (około 35 stopni). Dlatego spieszę dzisiaj z pomocą i przychodzę do Was z przepisem na paszteciki drożdżowe z mięsem. Paszteciki są pieczone, z pewnością świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Krok 4: Wyrośnięte ciasto podziel na części, rozwałkuj cienko, wytnij szklanką kółka na które nałóż farsz i zlep jak pierogi. Gotowe paszteciki połóż na blasze wyłożonej papierem, przykryj na ok. 15 minut, żeby jeszcze trochę wyrosły. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. W oddzielnej miseczce rozkrusz drożdże, dodaj cukier i zalej kilkoma łyżkami ciepłego mleka, dodaj 2-3 łyżki przesianej mąki. Rozczyn wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 20 minut. Ilość prezentowana na zdjęciu jest zrobiona z trzech porcji ciasta i farszu 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/paszteciki-drozdzowe-z-miesem/