Składniki: - 350 g mąki pszennej - 150 g cukru kokosowego ale-raj - 2 duże jajka - 170 ml oleju - 200 g jogurtu naturalnego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 50 g migdałów w płatkach - 1 szkl czerwonej porzeczki (po obraniu) - Kruszonka: - 100 g mąki pszennej - 50 g masła - 50 g cukru kokosowego w jednym naczyniu połączyć mokre składniki - jajka, olej, jogurt naturalny. W drugim naczyniu połączyć suche składniki - przesiana mąka, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, migdały. Zimne masło, cukier i mąkę zagnieść na kruszonkę i pokruszyć na wierzchu muffinek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2016/06/muffinki-z-porzeczka-i-kruszonka.html