Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 2-3 łyżeczki przyprawy do gyrosa ale-raj - 1 łyżeczka papryki słodkiej ale-raj - 0,5 kapusty pekińskiej - 1-2 łyżki majonezu (do kapusty) - 0,5 puszki kukurydzy - 5 ogórków konserwowych - 1 mały słoik papryki konserwowej - 3-4 łyżki majonezu - 1 łyżka śmietany gęstej 18% - 3-4 łyżki ketchupu pikantnego - czerwona cebula - szczypior - sól, biały pieprz do smaku - olej do smażenia W szklanej misce ułożyć kolejno warstwy: podsmażony kurczak, ketchup, kukurydza, majonez z śmietaną, ogórki, papryka, kapusta z majonezem, krążki cebuli i szczypior. Kapustę pekińską poszatkować, wymieszać z majonezem (1-2 łyżki), doprawić do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka pokroić w mniejszą kostkę, doprawić przyprawą do gyrosa i papryką.