Składniki: - 1 wędzona makrela (250 g) - 4 jajka ugotowane na twardo - 1 ogórek kiszony - 4 łyżki posiekanego szczypioru - 100g serka topionego - 2 łyżki majonezu - sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1: Makrele obierz ze skóry i ości, mięso przełóż do miski. Nie tak dawno wstawiłem na stronę przepisy na pasty wegańskie z fasoli i też cieszą się dużym zainteresowaniem. Czy to na śniadanie, czy na kolację zawsze cieszy się niesłabnącą popularnością. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Pasta jajeczna z wędzoną makrelą od lat dziecięcych, towarzyszy mi na rodzinnym stole. Pamiętam, że gdy byłem mały i na półkach sklepowych nie wszystkie produkty były dostępne, rodzice często przygotowali pasty kanapkowe. Są łatwe w przygotowaniu, od razu spreparować ilość na 2 dni oraz koszt produktów nie zabija. Tym razem zdecydowałem się na wersję z dodatkiem wędzonej makreli i serka topionego.