– można spróbować zastąpić mąką kokosową lub orzechową 2 jajka 80g erytrytolu lub innego słodzidła (np. cukru lub ksylitolu) lub więcej 60g kakao w proszku (ok.3/4 szklanki) 1 łyżka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: - Olej kokosowy rozpuścić i ostudzić. Na blogu znajduje się już kilka przepisów na brownie, nie będę pisać, że to znowu jedno z lepszych, jakie zrobiłam, gdyż zostanę monotematyczna i nieobiektywna. Mogę zaś zagwarantować, że jeżeli szukacie wypieku, które jest mocno czekoladowe, wręcz tzw. siekierą pod względem ilości kakao, to przepis trafi idealnie w Wasz gust. 8 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 45g stałego) 50g mąki migdałowej (ok. ½ szklanki) W smaku da się dodatkowo wyczuć delikatną nutę orzechową, w tym wypadku migdałową. Mąkę migdałową wymieszać z kakao, stopniowo dodawać do masy jajecznej do połączenia składników i uzyskania jednolitego ciasta.