Smażyć na niej omlet z obu stron na złoty kolor (jeżeli macie dobrą patelnię, możecie usmażyć go także bez tłuszczu). 2 jajka 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki otrąb (u mnie orkiszowe) 1-2 pieczarki Mały kawałek cukinii ½ małej czerwonej papryki uulubione przyprawy – u mnie curry, papryka słodka, sól i pieprz 1 łyżka oleju Przygotowanie: - Białka oddzielić od żółtek. - Warzywa pokroić, podsmażyć na patelni na 1 łyżeczce oleju. Ostatnio proponowałam Wam opcję na słodko z bananem (klik). Omlety dość często jem na śniadanie lub kolację.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2016/03/owsiany-omlet-z-warzywami.html