Składniki na 8 łódeczek: – 2 papryki średniej wielkości – 100g sera gouda – 30g orzechów włoskich – 2 łyżki majonezu – 2 łyżki śmietany – 1/2 pęczka koperku – 3 ząbki czosnku – 1/2 łyżeczki pieprzu – sól wg smaku W tym czasie obrać czosnek i przepuścić przez praskę, koperek i orzechy bardzo drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Łódeczki z papryki ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-15 minut. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, oczyścić i każdą połówkę przekroić jeszcze na pół.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/pieczona-papryka-z-nadzieniem-serowo-orzechowym/