Naleśniki z szynką parmeńską, roszponką i serem ricotta

Obiad
01.02.2018 9:16
Naleśniki z szynką parmeńską, roszponką i serem ricotta

Składniki / 2 porcje: – 2 jajka – 1 szklanka mleka – 200 g mąki pszennej typu 500 – 100g szynki parmeńskiej – 50 g roszponki – 100g sera ricotta – sól i pieprz Przygotowanie: W misce roztrzepań jajka z 2 łyżkami mąki. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy lub rzepakowy, a kiedy patelnia będzie dobrze rozgrzana wylać na nią ciasto na jednego naleśnika. Za pomocą kuchennej łopatki odwrócić naleśnik po jakimś czasie na druga stronę i usmażyć. Po upieczeniu smarujemy każdy naleśnik serkiem ricotta, kładziemy plasterki szynki i posypujemy roszponką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/nalesniki-z-szynka-roszponka-i-serem-ricotta/