Składniki
200 g szpinaku mrożonego lub świeżego
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
150 g pieczarek
4000 g mięsa mielonego drobiowego
sól, pieprz
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
2-3 łyżeczki suszonego oregano
6 łyżek FIBROKI
4 papryki
Przepis
Przygotowanie:
Szpinak mrożony rozmrozić (świeży opłukać), posiekać z obranym czosnkiem i podsmażyć na łyżce oliwy. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy. Następnie oczyścić pieczarki, drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy.
Wszystkie podsmażone składniki połączyć z mięsem.
Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i oregano, dodać granulki FIBROKI.
Umyte papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki i napełnić każdą połówkę papryki mięsnym farszem.
Papryki ułożyć na blaszce wysmarowanej oliwą lub wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika. Papryki piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni C.