Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE

Ewelina
Fit
30.01.2018 16:29
Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE

Składniki

200 g szpinaku mrożonego lub świeżego

2 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy z oliwek

1 cebula

150 g pieczarek

4000 g mięsa mielonego drobiowego

sól, pieprz

1 łyżeczka gałki muszkatołowej

2-3 łyżeczki suszonego oregano

6 łyżek FIBROKI

4 papryki

Przepis

Przygotowanie:

Szpinak mrożony rozmrozić (świeży opłukać), posiekać z obranym czosnkiem i podsmażyć na łyżce oliwy. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy. Następnie oczyścić pieczarki, drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy.

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #1

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #2

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #3

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #4

Wszystkie podsmażone składniki połączyć z mięsem.

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #5

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #6

Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i oregano, dodać granulki FIBROKI.

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #7

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #8

Umyte papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki i napełnić każdą połówkę papryki mięsnym farszem.

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #9

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #10

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #11

Papryki ułożyć na blaszce wysmarowanej oliwą lub wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika. Papryki piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni C.

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #12

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #13

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #14

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #15

Zdjęcie Papryka faszerowana - przepis od NATURHOUSE #16