Sałatka z tuńczykiem – składniki i przygotowanie 2 garście roszponki – choć teoretycznie może to być każda sałata, którą lubicie pół puszki tuńczyka – koniecznie takiego z wody, lub w sosie własnym kilka rzodkiewek szczypiorek lub pół małej cebulki kilka czarnych oliwek można też skorzystać z odrobiny dobrej jakości oliwy Sałatę układamy na talerzu, na niej rozkładamy resztę składników naszej sałatki z tuńczykiem. Bo jeśli chcemy zdrowo gotować, to zawsze dobrze jest mieć pod ręką – czy w lodówce- jakieś fit produkty, z których można wyczarować prawdziwe cuda. Zawiera dużo białka ale – na jego spożycie powinny uważać kobiety w ciąży i te, które karmią piersią bo tuńczyk zawiera też metylortęć, która dla człowieka jest toksyczna. Jeśli istnieje potrzeba – bo tak lubicie – możecie dodać kilka kropli dobrej jakości oliwy. Sałatka z tuńczykiem – nasza ulubiona Szybkie inspiracje kulinarne zawsze są w cenie. W każdym razie – jego wartości odżywcze sprawiają, że i tak chętne po niego sięgamy. Jak widzicie, coś smacznego, zdrowego, i jednocześnie niskokalorycznego można wyczarować w naprawdę prosty sposób – i szybko.