Barszcz: żeberka wieprzowe – tak minimum pół kilo – tak minimum pół kilo marchewka – starta na wiórki – starta na wiórki seler – też starty – też starty pietruszka – starta na wiórki – starta na wiórki buraki – wcześniej ugotowane w łupinie i potem obrane – wcześniej ugotowane w łupinie i potem obrane ocet – trochę do smaku – trochę do smaku wędzonka – do smaku – do smaku przyprawy – liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz – liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czosnek mąka pszenna – łyżka łyżka śmietana – kwaśna Ciasto na krokiety: mleko – może być na pół z wodą, jak kto lubi – może być na pół z wodą, jak kto lubi mąka jajko sól, cukier – szczypta Farsz: kapusta kiszona wołowina – taka na której wcześniej ugotowałem rosół – taka na której wcześniej ugotowałem rosół grzyby – suszone lub świeże – takie z lasu – suszone lub świeże – takie z lasu sól, pieprz Krokiety z mięsem i barszcz czerwony – przygotowanie. Krokiety z mięsem i barszcz czerwony – składniki. Do mleka (jeśli wolisz je wymieszać z wodą – zrób to) Może wyda Ci się to działanie dziwne, ale w tek krokietowej wersji to naprawdę dobry pomysł na barszcz. Pietruszkę, marchewkę i seler zetrzyj na tarce na wióry. Wołowinę weź, co to na niej rosół gotowałeś, kapustę kiszona gotuj w rondlu aż straci sok. Mięso, kapustę i grzyby zmiel razem w maszynce na dość grubych oczkach. Barszcz czerwony i krokiety z mięsem to bardzo smaczne danie jest. Potem je obierz, zetrzyj na wióry, zakwaś trochę octem i dorzuć do bulionu. Krokiety z mięsem i barszcz czerwony, to jest niezaprzeczalnie pyszne. Ciasto na krokiety zrób jak naleśniki. Proporcje kapusty do mięsa sam sobie ustal, mogą ci wyjść takie bardziej kapuściane, albo takie bardziej mięsne, jak wolisz.