Składniki na 1 porcję: – 1 jajko – 50g kefiru – 10g otrębów owsianych (2 łyżki) – 10g mąki kukurydzianej (1 łyżka) – garść drobno posiekanej pietruszki – przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, kurkuma, oregano i bazylia) Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, zmniejszyć ogień do minimum, posmarować patelnie ulubionym tłuszczem i smażyć naleśnika pod pokrywką z dziurką. Ja dziś zrobiłam kanapkę z naleśnika z otrębów owsianych. Gotowego naleśnika przekroić na 4 trójkąty i złożyć w kanapkę z dowolnymi dodatkami. Dodatki wg uznania Jajko rozbełtać z kefirem i przyprawami, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/kanapka-z-nalesnika-z-otrebow-owsianych/