Pieczarki nadziewane z piekarnika

Monika
Przekąski
22.02.2016 11:20
Pieczarki nadziewane z piekarnika

Osiem, do dziesięciu sztuk , DUŻYCH. mięso mielone – około pół kilograma trochę bułki tartej – do dosypania do mięsa i na panierkę 3 jajka przyprawy – odrobina soli (do smaku), natka pietruszki (świeża) , czosnek, cebula I to by było na tyle. Faszerowane pieczarki – co będzie nam potrzebne? przede wszystkim główny składnik – SAME PIECZARKI. Faszerowane pieczarki z mielonym w panierce to bardzo prosty przepis nie wymagający wiele czasu na przygotowania. Do naszego przepisu wykorzystasz te przerośnięte, które zazwyczaj oferuje się w niższej cenie – jako produkt drugiej kategorii. Radzimy nie używać termoobiegu bo grzyby będą mniej soczyste ale sam piekarnik ustaw na górną i dolną grzałkę. Na oliwie podsmażamy mięso – możesz dodać do niego czosnek. Bierzemy zatem nasze kapelusze i wypełniamy je mięsnym farszem formując z niego niewielkie kulki. I na koniec – najlepsza zabawa. Musisz zwracać uwagę na to, by kapelusze nie były popękane. A później jeszcze panierowanie w jajku i bułce i na blaszkę. Są idealne na przystawkę lub jako dodatek do dania głównego. Pieczarki nadziewane – jak zrobić?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/faszerowane-pieczarki-z-mielonym-w-panierce/