Polecam 🙂 Składniki: około 1-1.200kg kurczaka ( może być cały, lub dowolne części- pałki, udka, ćwiartki), 120g jogurtu naturalnego typu greckiego, 6 ząbków czosnku (przepuścić przez praskę), 1 łyżka miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka musztardy słodkiej, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka papryki cayenne, 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej, sól wg smaku. Pokrojoną kapustę włożyć do naczynia żaroodpornego lub formy silikonowej, posmarowanej olejem kokosowym, na kapuście ułożyć mięso, całość włożyć do rękawa piekarniczego (foliowego) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 55-60 minut. W dużej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, włożyć mięso do marynaty, wymieszać, chwile pomasować, przykryć pokrywką i schować do lodówki na około 2 godziny. Gotowe mięso wyjąc na talerz, kapustę wymieszać z powstałym sokiem i podawać z ulubionymi dodatkami. Jeśli macie ochotę na soczyste i pyszne mięso z kurczaka, to śmiało możecie skorzystać z tego przepisu.