Udka z kurczaka z pieczarkami w wydaniu orientalnym

Obiad
19.01.2018 20:35
Udka z kurczaka z pieczarkami w wydaniu orientalnym

Zamarynowałam udka w najprostszy z możliwych sposobów, usmażyłam i rezultat zadowolił mnie w 100 procentach 🙂 Składniki: 8-10 małych udek z kurczaka (około 1kg), 400g małych pieczarek, 6 ząbków czosnku, 2 łyżki miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 2 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżeczki curry, 2 łyżki sezamu. Udka z kurczaka z pieczarkami w wydaniu lekko orientalnym polecają się na obiad 🙂 Lubicie orientalne potrawy? Następnie zmniejszyć ogień, dodać pół kubka wody i dusić całość pod pokrywką z dziurką przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie mocno rozgrzać dużą nieprzywierającą patelnie, obsmażyć udka na dużym ogniu z obu stron do chrupiącej skorki. Mięso umyć, osuszyć, zdjąć skorki, włożyć do miski, dodać czosnek (przeciśnięty przez praskę), miód ocet, olej i curry i wszystko dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/udka-z-kurczaka-z-pieczarkami-w-wydaniu-orientalnym/