Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to polecam i zachęcam do zrobienia, są przepyszne Składniki na 8-9 sztuk: – 500g cukinii – 100g cebuli czerwonej – 2 jajka – 100ml mleka – 200g mąki ryżowej – 2 garście drobno posiekanej kolendry – 2 garście drobno posiekanego szczypiorku – 2 łyżki oleju rzepakowego – 1 łyżeczka kurkumy – sól i pieprz wg smaku. Nadzienie dowolne- u mnie dziś mięso mielone smażone na cebuli czerwonej, z pieczarkami i kolendrą. – 500g farszu wołowo-wieprzowego – 1 cebula czerwona – 3 pieczarki średniej wielkości – 1/2 pęczka kolendry – garść posiekanego koperku Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na rozgrzaną patelnie wylać cienką porcje ciasta i wyrównać, od razu wyłożyć 1-1,5 łyżki nadzienia na jedną połowę, kiedy wierzch się zetnie złożyć czeburek na pół i delikatnie przyklepać by skleić boki. Na patelni zeszklić drugą cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać mięso, smażyć przez około 5-7 minut, dodać pieczarki pokrojone w drobną kostkę, smażyć przez kolejne 7 minut. Kiedy mam ochotę na czebureki, ale nie chcę mi się zagniatać ciasto, wtedy przyrządzam oszukane czebureki z cukinii.