„Torcik” cukiniowo-jaglany

Fit
12.01.2018 22:48
„Torcik” cukiniowo-jaglany

A przygotowanie takiego cuda zajmuję nie więcej niż 20 minut Składniki: – 100g cukinii – 100ml wody gazowanej – 2 jajka – 50g naturalnego serka homogenizowanego – 50g płatków jaglanych błyskawicznych – 80g mąki kukurydzianej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/2 łyżeczki kurkumy – sól i pieprz wg smaku Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do płatków, dodać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć jak zwykłe pancakes, na średnim ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni posmarowanej jednorazowo) olejem kokosowym. Jajka rozbełtać z wodą i serkiem, dodać płatki jaglane, wymieszać i odstawić na 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/uncategorized/torcik-cukiniowo-jaglany/