Bazą do placków, jak zwykle, posłużył twaróg półtłusty, a reszta to była czysta improwizacja 😉 Do placków podałam sok pomarańczowy Hortex, skoro Matka Natura poleca, to ja też polecam 🙂 Składniki: – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 1 jajko – 30g wiórków kokosowych – 60g mąki ryżowej – 70ml mleka – 1 łyżeczka aromatu migdałowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – słodzidło wg smaku Twaróg rozetrzeć z jajkiem i słodzidłem, dodać wiórki i mleko, wymieszać. Moja faza na placki nadal trwa i ma się dobrze, a że ostatnio w sklepie widziałam duże opakowanie cukierków kokosowych, to postanowiłam zrobić na śniadanie placki w smaku podobne do tych właśnie cukierków. Smażyć pod pokrywką z dziurką, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu. Placki o smaku rafaello