) Masa serowa 600 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy) 300 g cukru pudru (dałam 250 g ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g margaryny Margarynę utrzeć z z cukrem pudrem, dodać stopniowo żółtka , a następnie dodać ser i zmiksować. Ciasto ucierane 100 g margaryny 100 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę wraz z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, a następnie dodawać stopniowo żółtka stale ucierając. Masa makowa 1 puszka masy makowej Beza 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier stale ubijając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać do ciasta i wymieszać. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto na dno blaszki. Ponownie ułożyć biszkopty po skosie w kratkę i wyłożyć w wolne przestrzenie masę serową na zmianę z masą makową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1 godzinę, a pod koniec pieczenia dodać ubitą pianę. Ciasto ucierane,a następnie ułożyć na nim biszkopty po skosie w kratkę. Wykorzystałam gotową masę makową i zrobiłam bezę na wierzchu taką jak lubię z kropelkami rosy. Pianę z białek ubić na sztywno i dodać do sera.