Zupa z mięsem drobiowym, papryką i pieczarkami

Zupy
25.12.2017 0:26
Zupa z mięsem drobiowym, papryką i pieczarkami

Co więcej – zupę można przygotować nie tylko z kurczaka, ale też indyka (testowane wielokrotnie) oraz zamiast kroić mięso w kawałeczki możemy je zmielić (lub kupić gotowe, zmielone w sklepie) – z mielonym również testowane wielokrotnie (tak naprawdę częściej u nas gotowana jest z mięsem mielonym, bo jest po prostu szybciej;)). Składniki: podwójna pierś z kurczaka papryka czerwona papryka żółta cały por – biała i zielona część 1/2 kg pieczarek 3 serki topione ziołowe (każdy po 100g) sól biały pieprz Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałeczki (można też zmielić lub użyć gotowego mielonego) i przesmaż na niewielkiej ilości oleju. Jest smaczna, kolorowa, sycąca, rozgrzewająca i z powodzeniem zastąpi tradycyjny rosół, flaki czy innego strogonowa 😉 Spróbujecie? 🙂 ZUPA Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI Ta kolorowa zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami od wielu lat gości w naszym domu, bo przygotowuje ją często Mama. Kaloryczną 😉 ale w okresie jesienno-zimowym dobrze jest się posilić czymś ciepłym, co doda nam sił i odpowiednio rozgrzeje, i nasyci.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2017/01/zupa-z-kurczakiem-papryka-i-pieczarkami/