Kruche rogaliki z czekoladą

Sylwia
Desery
12.12.2017 11:56
Kruche rogaliki z czekoladą

Ilość porcji: 48 sztuk Składniki: Ciasto: 500 g mąki 250 g margaryny (1 kostka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g drożdży 5 łyżek mleka 2 jajka 2 cukry waniliowe szczypta soli Dodatkowo: 250 g kremu czekoladowego Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w zimnym mleku. Podzielić ciasto na 4 części i każdą z nich rozwałkować tworząc koło o średnicy około 23 – 28 cm i grubości 5 mm. Te kruche rogaliki z kremem czekoladowym są idealne na co dzień oraz na świąteczny stół. Można je wstawić do lodówki na 2 godziny, wtedy będzie się lepiej wałkować, bo będzie twardsze. Kruche rogaliki z czekoladą to kolejny przepis z zeszytu mojej mamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/kruche-rogaliki-z-czekolada/